• Dia 02

  Extra kiegészítők:
  • Lézeres pozíció meghatározás
  • Minőségbiztosítási modul
  • Internetes távfelügyeleti modul
  • Felületnedvesítő
  • Pneumatikus lemezleszorító
  • Adatimportáló modul

 • INE
 • Dia 01

  Műszaki adatok:
  Ismétlési pontosság: 0,2 mm
  Hegesztési ütemidő: 20-30 db/perc
  Adagolás: kézi/automata
  Asztalméretek: 700x600-tól 2500x1700 mm-ig

Hegesztő automaták

  Munkatartomány (mm) 1 fej eseténRendelhető fejek száma
Típusxy
QWM20 700 600 1-2
QWM30 700 900 1-2
QWM40 1200 900 1-3
QWM50 1200 1400 1-3
QWL150 1500 1700 1-3
QWL250 2500 1700 1-3

Műszaki adatok:

 • Ismétlési pontosság: 0,2 mm
 • Hegesztési ütemidő: 10-25 db/perc
 • Adagolás: kézi/automata
 • Fejenkénti csapadagolók száma: 1-3

Rendelhető modulok:

Lézeres pozíció meghatározás: A munkadarab helyének 0,01 mm pontossággal történő optikai meg­határozása megszünteti az egyes feladatok közötti pozícionáló-cserékből adódó hibákat.

Minőségbiztosítási modul: A modulnak köszönhetően a program az összes csapot hegesztési paraméterek elemzése alapján megvizsgálja, és ezen vizsgálat eredményét  okumentálható formában közli. Hibás hegesz­tést azonnal jelez, továbbá visszakereshető bármely munkadarab minőségi értéke.

Internetes távfelügyeleti modul: A berendezés a világ bármely részén azonnal elérhető internetes kapcsolat révén. Így akár az egyes feladatok programozását illetően, akár távfelügyelet biztosítása és hibaelhárítás végzé­se érdekében azonnal partnereink rendelékezésére tudunk állni.

Felületnedvesítő: Alumínium ötvözetek és magasan ötvözött acélok esetén nélkülözhetetlen a tökéletes hegesz­tési felület biztosítása érdekében.

Pneumatikus lemezleszorító: Nagyméretű lemezalkatrészek hegesz­tésénél megnöveli a hegesz­tés megbízhatóságát.

Adatimportáló modul: Nagyméretű munkadarabokon nagyszámú csapok felhegesztése esetén a hegesztési koordináták manuális adatbevitele magában hordozza a tévesztés lehető­ségét. Ezen esetleges hibalehetőségeket küszöböli ki az adatimportáló modul, mely bármelyik 2D, illetve 3D tervezőprogram által generált CSV típusú adatállományt képes beimportálni, így a hibák elkerülése mellett jelentős programkészítési időmegtakarítás érhető el.

Grafikus alkatrész-megjelenítés

A hegesztés során számtalan külső körülmény befolyásolhatja a hegesztés minőségét (alapanyag felületi tisztasága, felületi mechanikus sérülése, stb.), mely a kötés nem meg­felelőségét okozhatja. Sok felhegesztett csapot tartalmazó alkatrészek eseti javí­tá­sakor a hibásan felhegesztett csap újbóli hegesztésének elvégzéséhez csak a hegesztési programot készítő technológus tudja a megfelelő programlépést kiválasz­tani, a gépke­zelő nem. Az alkatrészek grafikus megjelenítésének köszönhetően a gépke­zelő egérkurzor segítségével a képernyőn kiválasztja az újból felhegesztendő csapot, így a program automati­kusan arra a programsorra lép, ahol az adott csap felhegesztése történik. Így kézi üzemmódban az adott csap felhegesztésével a javítás prob­lémamentesen elvégezhető.

A következő elemek biztosítják a hegesztés kiválóságát és az alkalmazhatóság széles körét:

CDMi 2402 és 3202
áramforrások automata modullal: megbízhatóság biztosítására

VBZ-3 automata csapadagoló:
a gyorsaság érdekében

PBZ kézi csapadagoló:
kölségkímélő építőelem

PMB-S, PMB-LS II
pneumatikus testelő, leszorító:
kis méret, biztos testelés,
sokoldalú alkalmazhatóság